Sigurno s motociklom

  • Slika /Novi direktorij/Nove slike-MUP/IMG_1872.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Održana preventivna aktivnost policije u suradnji s motociklistima i jedinicama lokalne samouprave 


Foto: PU krapinsko-zagorska

U subotu 14. travnja, policijski službenici Policijske postaje Zlatar Bistrica i Policijske postaje Donja Stubica u cilju podizanja razine sigurnosti motociklista održali su zajedničku preventivno-edukativnu aktivnost "Sigurno s motociklom" održanoj u suradnji s općinama Konjščina i Marija Bistrica, gradom Oroslavjem te  moto klubovima „White Horses“ iz Konjščine i „Zagorski Orlovi“ iz Oroslavja.
 
 Motociklisti su se okupili u Konjščini, gdje je njih 61 prisustvovalo edukaciji u novouređenoj kino dvorani. Upoznati su s važećim prometnim propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama, najčešćim greškama vozača motocikla kao i uzrocima prometnih nesreća u kojima sudjeluju motociklisti, nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa, kao i savjetima i preporukama za sigurnu vožnju.
 
U sklopu edukacije liječnik Mario Fučkar, specijalist fizijatar iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, održao je predavanja s nazivom „Prometni traumatizam“ u kojem je obrađena problematika nastanka ozljeda u prometnim nesrećama, te principi liječenja i rehabilitacije osoba s povredom glave i mozga. U sklopu predavanja govorilo se i o postupku skidanja motorističke kacige kod unesrećenog prilikom pružanja prve pomoći, a naglašena je i važnost psihološke podrške stradalima u prometnoj nesreći.
 
Na pripremljenom poligonu centru Konjščine motociklisti su pokazali svoje znanje i spretnost uz nadzor policijskih službenika za sigurnost i preventivu cestovnog prometa i policijskih službenika-motorista iz Postaje prometne policije Krapina.
 
U pratnju policije, motociklisti su otišli do Marije Bistrice, gdje je u suradnji s općinom Marija Bistrica, Turističkom zajednicom općine Marija Bistrica te Nacionalnim svetištem Majke Božje Bistričke, na Trgu Ivana Pavla II, vlč. Domagoj Matošević blagoslovio motocikliste i njihove motocikle.  
 
Nakon blagoslova, motociklisti su uz policijsku pratnju iz Marije Bistrice, preko Gornje Stubice, Donje Stubice i Stubičkih Toplica došli u Oroslavje, gdje su na središnjem Oro trgu prošli još jednu vožnju poligonom pred prisutnim građanima.
 
Preventivna aktivnost završila je podjelama priznanja svim sudionicima, a podijelili su ih načelnik Policijske postaje Zlatar Bistrica Mario Duktaj i načelnik Policijske postaje Donja Stubica Ivica Krivak.   
 
Teorijski dio edukacije proveli su policijski službenici za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Davor Klenkar i Danijel Gredičak, a poligone u Konjščini i Mariji Bistrici pripremio je i postavio Danijel Gredičak.   

Stranica