Teretno vozilo sa prikolicom prevrnulo se na autocesti A2

Slika /Novi direktorij/policija05.jpg

Autocesta A2 od čvora Mokrice do čvora Krapina zbog prometne nesreće bila je zatvorena za sav promet

Danas, 2. prosinca oko 2,40 sati na autocesti A 2 kod Ciglenice Zagorske došlo je do prometne nesreće u kojoj su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.
 
Zbog prometne nesreće je autocesta A2 bila zatvorena od čvora Mokrice do čvora Krapina u oba smjera od 02,55 sati do 11,25 sati te se promet odvijao obilazno državnom cestom D1.
 
Prometna nesreća dogodila se kada se 29-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravljajući teretnim vozilom sa pridodanom prikolicom, iz smjera Zagreba u smjeru Krapine, nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je desnim kotačima prešao van ruba kolnika i izgubio nadzor nad vozilom. Tom prilikom okrznuo je metalnu ogradu, nakon čega je došlo do zanošenja skupa vozila i prelaska van ruba kolnika i udara u dvostruku zaštitnu ogradu, nakon čega je vozilo prešlo na suprotnu stranu autoceste gdje su se teretno vozilo i prikolica prevrnuli te je došlo do rasipanja tereta iz tovarnog prostora. U tom trenutku iz suprotnog smjera, pravilnom kolničkom trakom, naišao je osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Austrije koji je osobnim automobilom uletio u tovarni prostor prevrnute prikolice. Također je prednjim dijelom automobila u rasuti teret na cesti udarilo osobno vozilo kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin.
 
U prometnoj nesreći su 29-godišnji vozač teretnog vozila i putnik u teretnom vozilu 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine zadobili lakše tjelesne ozljede, a liječnička pomoć pružena im je u Općoj bolnicu Zabok.

Stranica