Vikend sažetak

Slika /PU_KZ/Vijesti 2019/polic auto11.jpg

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave krapinsko-zagorske evidentirana su tri kaznena djela, sedam prometnih nesreća i jedan prekršaj.

Evidentirano je jedno kazneno djelo teške krađe, jedno kazneno djelo krivotvorenja isprave i jedno kazneno djelo nametljivog ponašanja.

Policijski službenici tijekom vikenda obavili su očevid kod sedam prometnih nesreća.

Šest prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom. Dvije su se dogodile u Velikom Komoru i jedna u Globočcu uslijed neprilagođene brzine, zatim u Strmcu Sutlanskom zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, u Donjoj Stubici uslijed nepropisne radnje vozilom i Klenovcu Humskom zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake.
U prometnoj nesreći do koje je došlo u Radoboju zbog ne držanja vozila uz desni rub kolnika, oba vozača zadobili su lakše tjelesne ozljede, a isto tako jednom od vozača izmjereno je 1,93 promila alkohola u organizmu.

Od ostalih događaja evidentirana su dva požara.

U požaru koji se dogodio u subotu oko 5.00 sati u Andraševcu šest osoba smrtno je stradalo. Požar su ugasili pripadnici ZJVP Zabok i pripadnici DVD Oroslavlje.  Očevidom je rukovodilo Županijsko državno odvjetništvo za sada uzrok požara nije utvrđen, a utvrdit će se nakon obavljenih vještačenja. Mrtva tijela stradalih osoba prevezena su na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi identifikacije i utvrđivanja uzroka smrti.

Na vikend kući u Hruševcu, u subotu oko 18.00 sati, uslijed prijenosa topline sa dimnjaka došlo je do nagorijevanja oplate i izolacije.

U sklopu akcije „Manje oružja-manje tragedija“ jedna je osoba dragovoljno predala policijskim službenicima 3 stara pištolja.

Stranica