Vozio s 1,96 promila i bježao policiji

Slika /Novi direktorij/Nove slike-MUP/A11bljeskalica.jpg
U subotu, 11. prosinca oko 14,00 sati, sati prilikom nadzora prometa u Zlatar Bistrici policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin.
U pokušaju zaustavljanja prvotno se vozač nije zaustavio na znak svjetlećom tablicom „stop policija“ policijskih službenika i prilikom vožnje je prelazio preko kolničke trake za kretanja vozila iz suprotnog smjera te zatim samo nastavio vožnju. Policijski službenici, službenim vozilom krenuli su za navedenim, te se vozač zaustavio u mjestu Martinec Orehovički.
Nadalje, utvrđeno je da je 24-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,96 promila, te je utvrđeno kako nije koristio sigurnosni pojas.  
24-godišnjaku je temeljem članka 137. Prekršajnog zakona određeno zadržavanje, te će protiv vozača biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom od 15.000,00 kuna i predloženom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 

Stranica