Zatečeni recidivisti u prometu

Slika /Novi direktorij/Nove slike-MUP/A11bljeskalica.jpg

Vozili bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola iako su za takve prekršaje već i ranije pravomoćno kažnjavani

U petak, 14. siječnja 2022. godine oko 14 sati, u Zaboku je u kontroli prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako 37-godišnjak upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilima „B“ kategorije, odnosno bez položenog vozačkog ispita, za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a također je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola, s 1,28 promila. Nadalje, također je utvrđeno kako je unazad dvije godine već pet puta pravomoćno kažnjavan zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita, zbog čega je uhićen, te mu je, temeljem čl. 229. Zakona o sigurnosti cestovnog prometa privremeno oduzet osobni automobil. Zbog počinjenih prekršaja  iz čl. 216., čl. 199. i 163. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 15. siječnja 2022. godine predan je na sud, gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u zatvoru u Zagrebu u trajanju od 15 dana.

U subotu, 15. siječnja 2022. godine oko 22,30 sati u Strmcu Humskom u kontroli prometa zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 18-godišnji hrvatski državljanin. Izvršenom kontrolom vozila i vozača utvrđeno ja kako 18-godišnjak upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a također mu je, kao mladom vozaču, u organizmu izmjerena nedozvoljena koncentracija alkohola od 0,09 promila. Također je utvrđeno kako je već prošle godine pravomoćno kažnjavan zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola zbog čega je uhićen. Zbog počinjenih prekršaja iz  čl. 216. i čl. 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, u nedjelju 16. siječnja 2022. godine predan je na sud gdje mu je rješenjem izrečena novčana kazna u iznosu od 700 kuna,  te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 38 dana na uvjet od jedne godine.

U nedjelju 16. siječnja 2022. godine, odmah iza ponoći, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin. prilikom kontrole vozača utvrđeno je kako vozilom upravlja za vrijeme dok mu je temeljem čl. 286. Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozačka dozvola oduzeta i ukinuta, a također kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako 27-godišnjak upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, odnosno utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 2,00 promila, te kako je unazad tri godine već pravomoćno kažnjavan za vožnju za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta zbog čega je i uhićen. Zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199. i čl. 286. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te čl. 16. Zakona o osobnoj iskaznici u prijepodnevnim satima predan je na sud, gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u zatvoru u Zagrebu u trajanju od sedam dana.
 

Stranica