Siguran prijevoz djece u vozilima

Slika /Novi direktorij/predavanje k2.jpg

Prevencija u Zlatar Bistrici

FOTO: PU krapinsko-zagorska

Jučer, 25. svibnja 2024. godine, u Dječjem vrtiću, „Zlatni dani“ u Zlatar Bistrici provedeno je preventivno-edukativno predavanje o prometnim i sigurnosnim pravilima.

Predavanje roditeljima vrtićke djece, kroz brojne savjete i upute prenijeli su policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Davor Klenkar i policijska službenica Tajana Čorko. Na predavanju je bilo prisutno 48 roditelja, ravnateljica dječjeg vrtića te odgajateljice.

Cilj predavanje je podizanje svijesti o najugroženijim sudionicima u prometu, djeci, te educirati roditelje kako bi djeci prenijeli savjete o važnosti sigurnog kretanja u prometu i opasnostima koje postoje u prometu.

Roditelji su tijekom predavanja upoznati s načinom kako na pravilan i propisan prevoziti djecu u automobilima, korištenje sigurnosnih dječjih sjedalica, nužnost korištenja sigurnosnog pojasa, nogostupa i pješačkog prijelaza, s uputama o  ispravnom načinu postavljanja sigurnosne sjedalice, korištenju sjedalice obzirom na visinu i težinu djeteta, samokontroli ispravnosti sjedalice, ispravnom vezanju djeteta unutar sjedalice te samom fiksiranju sjedalice unutar automobila.

Tijekom samog predavanja roditelji su upoznati i sa zakonskim odredbama vezano za djecu bicikliste, ograničenjima obzirom na navršene godine kojima djece mogu sudjelovati u prometu kao biciklisti, obvezom korištenja zaštitne kacige, te s važećim izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama vezano za korištenje osobnih prijevoznih sredstva, obvezom korištenja zaštitne kacige, kao i zabranom korištenja mobilnog uređaja za vrijeme voženje osobnim prijevoznim sredstvom kao i slušalica u ili na oba uha.



 

Stranica