Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ vlasnik ugostiteljskog objekta iz Krapine na kriminalističkom istraživanju

Slika /PU_KZ/Vijesti 2019/A-COVID 19.jpg

Policijski službenici zatekli otvoreni ugostiteljski objekt u Krapini suprotno odluci Stožera civilne zaštite i u njemu 13 gostiju

Jučer, 27. studenoga, oko 22,45 sati, prilikom obnašanja službe policijski službenici Policijske postaje Krapina uočili su kako je ugostiteljski objekt u Ulici Hrvatskih branitelja u Krapini otvoren protivno odluci Stožera civilne zaštite, a u ugostiteljskom objektu nalazilo se 13 gostiju koji su konzumirali pića. Također se u ugostiteljskom objektu nalazio i vlasnik objekta, 55-godišnji hrvatski državljanin, koji je neposredno prije ulaska policijskih službenika u ugostiteljski objekt izašao kroz sporedni izlaz i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Osobe zatečene u ugostiteljskom objektu legitimirane su te su izvršene provjere postojanja eventualno izrečene mjere izolacije ili samoizolacije izrečene od strane epidemiologa, kojom prilikom je utvrđeno kako niti jednoj od osoba zatečenih u ugostiteljskom objektu nije izrečena takva mjera.

Danas 28. studenoga, oko 10 sati, zatečen je u Krapini 55-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta te je zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 180. Kaznenog zakona „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ uhićen i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje.

 

Stranica