Događaji na području Policijske uprave krapinsko-zagorske

Slika /Novi direktorij/A-vozilo_3.jpg

Izdvojeni događaji tijekom proteklog vikenda  

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je jedno kazneno djelo krađe, jedno kazneno djelo teške krađe, jedno kazneno djelo prijevare i jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Na prometnicama naše županije zabilježeno je osam prometnih  nesreća.

Šest prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom te su se dogodile, dvije u Bedekovčini jedna zbog nepropisne vožnje u natrag te jedna uslijed oduzimanja prednosti prolaska, u Konjščini zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika, u Pristavi Krapinskoj uslijed oduzimanja prednosti prolaska, u Pregradi zbog ne držanja potrebitog razmaka između vozila, zatim u Ratkovcu zbog nepropisne vožnje u natrag, a vozači koji su sudjelovali u toj prometnoj nesreći u Ratkovcu bili su pod utjecajem alkohola od 1,98 i 0,54 promila.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Dubrovčanu, vozačica koja je upravljala vozilom s 0,72 promila alkohola u organizmu uslijed neprilagođene brzine sletjela je s kolnika i pritom zadobila lakše tjelesne ozljede.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Krapini na DC1, zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, vozač koji je upravljao motociklom s 1,56 promila alkohola u organizmu zadobio je teške tjelesne ozljede.

Od počinjenih prekršaja za izdvojit je jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici, jedan prekršaj iz Zakona o zaštiti od požara i jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Od ostalih događaja zabilježena je jedna dragovoljna predaja oružja.

Stranica