Učiteljima održano predavanje o zlouporabi droga

Slika /Novi direktorij/Nove slike-MUP/20220519_140815_resized.jpg

Policija održala predavanje članovima Županijskog stručnog vijeća učitelja prirode i biologije osnovnih škola i nastavnika biologije srednjih škola Krapinsko-zagorske županije

Foto: PU krapinsko-zagorska

Rad sa djecom i mladima na prevenciji razvoja ovisnosti multidisciplinarno je područje koje zahtijeva  djelovanje cjelokupne društvene zajednice, a važan čimbenik uz obitelj su i odgojno-obrazovne i mnogobrojne državne institucije.
 
U cilju upoznavanja s problemom zlouporabe droga  policijska službenica za prevenciju Policijske uprave krapinsko-zagorske Andreja Jurić i policijski službenik kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Dubravko Leljak su jučer,  19. svibnja u Gimnaziji A. G. Matoš u Zaboku održali su predavanje članovima Županijskog stručnog vijeća učitelja prirode i biologije osnovnih škola i nastavnika biologije srednjih škola Krapinsko-zagorske županije. 
 
Tijekom predavanja članovima spomenutog Vijeća skrenuta je pozornost na vrste ilegalnih sredstava ovisnosti, kažnjivosti zlouporabe ilegalnih sredstava ovisnosti, znakova koji upućuju na uporabu sredstava ovisnosti kod djece i mladih, važnosti provedbe preventivnih aktivnosti kao i aktivnosti koje provodi policija u sklopu prevencije razvoja ovisnosti kod djece i mladih, te kome se obratiti za pomoć u slučaju potrebe.

Stranica