Dragovoljna predaja oružja

Slika /PU_KZ/momt08.jpg
U petak 20. ožujka, u sklopu akcije „Manje oružja-manje tragedija“, jedna osoba je dragovoljno predala policijskim službenicima jednu pušku domaće izrade.
I dalje pozivamo građane koji eventualno nezakonito posjeduju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva, da ih dragovoljno predaju policijskim službenicima bez ikakvih sankcija.
  Dobro je znati :
- još je uvijek u tijeku akcija "Manje oružja, manje tragedija" kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava,
 - oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi,
 - protiv građana koji ovakvo oružje dragovoljno predaju policiji, ne pokreće se  prekršajni niti kazneni postupak,
 - oružje i eksplozivna sredstva ne donosite sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već dragovoljnu predaju prijavite na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.
 - dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 

Stranica