Dragovoljna predaja streljiva

Slika /Novi direktorij/2024 godina/Manje oružja-manje tragedija.jpg

O svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92

FOTO: ilustracija

Jučer, 13. veljače 2024. godine, jedna osoba je u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ policijskim službenicima dragovoljno predala 420 komada streljiva kalibra 7,62 mm i jedan komad streljiva kalibra 7,9 mm.  

Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija", odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.
 
Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.
 
Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 

Stranica