Dragovoljna predaja streljiva i oružja

Slika /Novi direktorij/2024 godina/brosura 1 manje oružja.jpg

Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju

FOTO: ilustracija

U petak, 9. veljače 2024. godine, dvije osobe su u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ policijskim službenicima dragovoljno predale, jedna osoba 23 komada streljiva kalibra 7,65 milimetara. Druga je osoba predala jednu pušku marke Crvena zastava.
 
Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija", odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.
 
Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.
 
Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 
 

Stranica