Najava pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa tijekom vikenda

Slika /Novi direktorij/A-VIKEND.jpg

Pozivamo vozače na poštivanje prometnih propisa 

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici će od danas, 16. do nedjelje 18. veljače, pojačano nadzirati poštivanje prometnih propisa na području Policijske uprave krapinsko-zagorske.
 
U cilju povećanja razine sigurnosti prometa na cestama te prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica aktivnosti će biti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 
Dodatno, na prometnicama naše županije policijski službenici će od subote, 17. veljače, od 20 sati do nedjelje, 18. veljače, do 02 sata provoditi akciju usmjerenu na utvrđivanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga.
 
Ne sjedajte za upravljač vozila najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića

-vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu
 
I ovom prilikom apeliramo na sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Vozače upozoravamo da:
-prilikom vožnje budu maksimalno koncentrirani na promet koji ih okružuje;
-ne koriste mobitel tijekom vožnje (zakonski je propisano da se ne smije koristiti bez uređaja koji omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku);
-voze na dovoljnom razmaku u odnosu na vozilo koje se kreće ispred njih;
-poštuju dopuštena ograničenja brzine, odnosno prilagode brzinu stanju kolnika i osobinama ceste (noć, magla, kiša, zavoj, uspon i dr.);
-ne ulaze u opasna pretjecanja na kratkim dijelovima cesta i na mjestima gdje preglednost nije dovoljna, odnosno na mjestima gdje je to zabranjeno.
 
 
 

Stranica