30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja te 25. godišnjica osnutka Vojnog ordinarijata u Hrvatskoj

  • Slika /Novi direktorij/Nove slike-MUP/MB 0000.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas je trenutak kada se pripadnici vojske, policije, branitelja, vatrogasaca i civilne zaštite mogu malo više okrenuti sebi, kako bi pronašli dodatni unutarnji mir, ali i skupiti snagu za buduće izazove

Foto: PU krapinsko-zagorska

U hrvatskom nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici danas, 2. listopada održano je 30. vojno-redarstveno hodočašće na kojem su se, uz pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova, okupili i pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva obrane, hrvatskih branitelja te crkveni predstavnici iz Republike Hrvatske.
 
U Mariji Bistrici na hodočašću vojske, policije i branitelja su, uz potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova dr. sc. Davora Božinovića, ispred Ministarstva unutarnjih poslova sudjelovali i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, državna tajnica Ministarstva unutarnjih poslova Terezija Gras, državna tajnica Irena Petrijevčanin, ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr. sc. Damir Trut, zamjenik glavnog ravnatelja policije Damir Barić, pomoćnici glavnog ravnatelja policije Dragan Tokić i Miljenko Radnić, načelnica Ureda glavnog ravnatelja policije Adrijana Bago, predstavnici Policijske akademije te načelnici policijskih uprava.
 
Uz visoke dužnosnike, misnom slavlju prisustvovali su branitelji, članovi njihovih obitelji, obitelji poginulih i nestalih branitelja u Domovinskom ratu, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te brojni drugi vjernici iz svih dijelova Republike Hrvatske.
 
Ministar Božinović čestitao je Vojnom ordinarijatu 25. godišnjicu osnutka, a rekao je kako je ujedno i ovo 30-to, jubilarno hodočašće hrvatskih vojnika, policajaca, branitelja, vatrogasaca i ostalih pripadnika Civilne zaštite. Istaknuo je kako je danas trenutak kada se mogu malo više okrenuti sebi, kako bi pronašli dodatni unutarnji mir, ali i skupiti snagu za buduće izazove te kako je hodočašće "krasna tradicija" koju treba poštovati tim više što su je stvorili sami branitelji, policajci i vojnici.
 
Hodočašće je započelo pobožnošću Križnog puta na Bistričkoj kalvariji, a zahvalno euharistijsko slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem te ostalim biskupima i svećenicima. Nadbiskup Lingua naveo je kako je lijepo kada se susretnu ‘dužnost’ i ‘ljubav’. Ako se dužnost nagrađuje plaćom, ljubav se, naprotiv, nagrađuje zahvalnošću jer ljubav nema cijene. Istaknuo je kako je važno naučiti reći ‘hvala’.




 

Stranica